MININT AIR MAX 95 DVIDEŠIMT PENKIŲ METŲ JUBILIEJŲ, PRISTATYTI AIR MAX ZM950 KEDAI

1995 metais pristatyti Nike Air Max 95 kedai vėl grąžino Air Max seriją į kedų Olimpą. Nestandartinis dizainerio Sergio Lozano požiūris kardinaliai pakeitė batelių išvaizdą ir nors kedai buvo kurti bėgimui, tačiau nuo pat pirmų dienų pritapo prie gatvės stiliaus aprangos, o kaip geriausiai brand‘ui pažymėti modelio dvidešimt penktąjį gimtadienį? Pristatyti naują siluetą, kuris būtų lyg vizija, kaip galėtų atrodyti Air Max 95 jei būtų kurti 2020 metais. Būtent taip gimė Nike Air Max ZM950.

Viena iš Air Max 95 dizaino inspiracijų tapo pro Sergio langą matomas ežeras ir kaip sako pats dizaineris “vieną lietingą dieną stebėjau kaip bėgant metams erozija keičia kraštovaizdį. Pamaniau, jog būtų įdomu tai atvaizduoti ant batelių.” Įsivaizduodamas Didžiojo kanjono sienas su jose matomomis skirtingų laikmečių atidengtomis uolienomis kurios brėžė unikalius raštus, Sergio greitai nupiešė pirmąjį batelio eskizą, kuris tapo pagrindu kuriant galutinį dizainą. Šie šone esantys rėžiai nors ir kiek modernizuoti, bet išliko ir naujajame modelyje ZM950.

Modernizuotos buvo ir oro pagalvės, kuomet ZM950 modelio kulne Nike dizaineriai panaudojo šiuo metu vis dar ypač boomin‘ančiąAir Max 270 oro pagalvę, kuri suteikia ypač daug komforto, o priekinėje batelio dalyje įmontavo dvi Air Zoom oro pagalves.

Išliko ir žymiausi Air Max 95 įkvėpimo šaltiniai rasti anatomijos vadovėliuose. Dizainerį žavėjo sąsajos tarp žmogaus kūno sandaros bei batelio pagrindinių dizaino elementų – šonkauliai, slanksteliai, raumenys ir oda – visa tai dizaineris atvaizdavo galutiniame Air Max 95 batelio prototype, o šias detales, nors ir vėlgi adaptuotas 2020-iesiems galima atrasti ir naujajame Air Max ZM950 modelyje.

Taigi kuomet sunku pasirinkti tarp klasikinių modelių bei šiuolaikinių – Air Max ZM950 yra puikus pasirinkimas, sujungiantis istoriją su ateitimi bei leidžiantis mėgautis komfortu kiekvieną dieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *