TIKROJO SUPERMENO KEDŲ NIKE AIR TRAINER III ISTORIJA

Kedai, sukurti Supermenui.

Tikru Supermenu ir vienu geriausiu atletu istorijoje iki šiol minimas amerikietis sportininkas Bo Jackson, kuris vienu metu žaidė ir amerikietiškąjį futbolą komandoje Los Angeles Raiders, ir beisbolą Kansas City Royals. Jis ne tik žaidė, tačiau abiejose lygose buvo renkamas į visų žvaigždžių komandas bei pasižymėjo ypač dideliu greičiu bei fizine jėga. Tai buvo unikalus sportininkas, kuris galėjo žibėti bet kurioje sporto šakoje, todėl Nike sukūrė jam skirtus treniruočių kedus Nike Air Trainer SC, o jų reklamoje skelbė: „Jei Bo Jackson atras naujų hobių – mes esame pasiruošę“.

„Kas sakė, kad Bo turi pasirinkti tarp beisbolo ir futbolo?“ – toliau reklamoje rašė Nike. „Mes skatiname jį išbandyti viską nuo krepšinio iki dviračių sporto bei treniruotis su Nike Air Trainer SC. Tai treniruočių batai su gera amortizacija bei tinkantys daugybei sporto šakų. O gal turėtume sakyti tinkantys daugybei hobių?“. 

Pasirodę 1988 metais, dizainerio Tinker Hatfield kurti kedai Nike Air Trainer SC, puikiai atspindi to laikmečio tendencijas – masyvus ir daug detalių turintis siluetas iškart tapo mėgiamas daugelio žmonių, o impulso prie jų populiarumo dar daugiau pridėjo 1989 metais pasirodęs Spike Lee kurtas filmas „Do The Right Thing“, kuriame jis pats ir vaidina bei ne vienoje scenoje pasirodo su “Medicine Ball” spalvų Nike Air Trainer SC kedais.

Medicine Ball spalvos tapo kultinės šiame modelyje bei iki šiol naudojamos daugelyje kitų modelių, o balta / ruda / tamsiai mėlyna derinys kilo iš Bo Jackson populiaraus treniruočių įrankio – tamsiai mėlyno medicininio kamuolio. Be šios spalvos, per pirmąjį release pasirodė dar dvi spalvos – balta / tamsiai mėlyna / raudona ir šviesiai pilka / žalia / mėlyna.

Kedai, pabuvę prožektorių šviesose kurį laiką, net dvylikai metų iškeliavo poilsio, kol 2000-aisiais Nike juos vėl prikėlė, tik vietoje Nike Air Trainer SC, kad nebūtų painiavos su kitu modeliu Nike Air Trainer SC High, jie tapo žinomi Nike Air Trainer III vardu. Nuo to laiko Nike juos vis prisimena ir išleidžia naujų spalvų bei tokiu būdu galime geriau susipažinti su devyniasdešimtųjų stiliaus klasika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *