MICHAEL JORDAN 1985 METAIS AVĖTI KEDAI PARDUOTI UŽ ĮSPŪDINGĄ SUMĄ

2019 metais Kanados verslininkas Miles Nadal tuo metu sumokėjo įspūdingą sumą – $437,500 už 1972 metais pagamintus vienus pirmųjų Nike kedų Nike Waffle Racing Flat “Moon Shoes”. Tuo metu atrodė, jog šią sumą permušti bus be galo sunku ir jei tai ir bus padaryta tai užtruks daug laiko. Visgi, praėjus vos kiek daugiau nei pusmečiui, 2020 metų gegužės 17 dieną baigėsi dar vienas Sothebys aukcionas, kurio metu ši suma buvo gerokai pagerinta, o tai pasiekti padėjo ne kas kitas, o jo Didenybė Michael Jordan.

Įkvėptas “The Last Dance” bangos, privatus kolekcionierius Jordan Geller, iš kurio kolekcijos buvo ir Nike Waffle Racing Flat “Moon Shoes” nusprendė parduoti 1985 metais Michael Jordan avėtus ir pasirašytus Chicago spalvų Jordan 1 Mid PE kedus. Už juos buvo tikimasi sulaukti $100,000 – $150,000 sumos, visgi galutinė kaina gerokai viršijo visas prognozes ir bateliai buvo parduoti už įspūdingą $560,000 sumą.

Be to, kad bateliai buvo avėti Michael Jordan, kuo jie dar įdomūs?

Nors Chicago spalvų Jordan 1 kedai įprastai būna su juodos ar baltos spalvos raišteliais, šie MJ sukurti kedai buvo su raudonos spalvos batraiščiais.

Nors MJ avėjo Jordan 1 Mid, tačiau 1985 metais Nike plačiąjai rinkai buvo išleidę tik Jordan 1 High ir Low, o vidutinio aukščio kedų paprasti mirtingieji negalėjo įsigyti.

Aukcione parduoti kedai buvo 13 (47,5) ir 13,5 (48) dydžių. Kairysis batas mažesnis nei dešinysis ir tokius skirtingo dydžio batus MJ avėjo visą savo karjerą.

Ant dešinio bato viršutinės dalies yra didelis ranka pasirašytas MJ autografas.

Vidinėje batelio dalyje nurodytas kodas: 850204 TYPS. Šiame kode užkoduotas batelio sukūrimo laikas – 1985 metai vasario – balandžio mėnesiai. O TYPS yra pirmosios raidės trumpinio Tong Yang Player Sample.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *