IŠSKIRTINIŲ NIKE AQUA RIFT LAISVALAIKIO KEDŲ ISTORIJA

Kad ir kaip futuristiškai atrodantis modelis būtų, jo šaknys vistiek sieks gilią istoriją. Be istorijos nebūtų ateities. Taip turbūt būtų galima apibūdinti naująjį Nike modelį Nike Aqua Rift.

Paėmus į rankas Nike Aqua Rift kedus, turbūt daugelis pasakytų jog tai ką tik išleistas siluetas. Visgi Nike Rift šaknys siekia 1995 metus, kuomet bėgimo kategorijoje buvo siekiama sukurti kedus, kurie leistų bėgti panašiai kaip bėgama basomis kojomis. Šis noras neatsirado iš niekur, o tai norėta daryti dėl to, jog Kenijos bėgikai treniruodavosi bėgti basomis ir galiausiai pasiekdavo (ir vis dar pasiekia) įspūdingus rezultatus. Todėl Nike rinkai pristatė bėgimo batelius Nike Air Rift.

Nors šiems kedams nebuvo skiriama daug dėmesio spaudoje, o Nike jų beveik nereklamavo, visgi iš lūpų į lūpas plito geri atsiliepimai ir vis dažniau buvo galima girdėti parduotuvėse kaip žmonės ieško Nike Air Rift bėgimo batelių. Šių kedų negalėjai supainioti su niekuo – nykštys ir kiti pirštai buvo atskirti, todėl kartais jie buvo vadinami tiesiog „kanopiniais batais“. Nykščio ir kitų pirštų atskyrimas kilo iš dedikacijos Kenijai bei per ją einančiam Didžiajam Lūžių slėniui („Great Rift Valley“), iš kurio taip pat kilo ir kedų pavadinimas.

2020 metais Nike prisiminė savo vieną išskirtiniausių modelių bei pristatė atnaujintą versiją laisvalaikiui – Nike Aqua RiftNike Aqua Rift bateliuose liko žymusis pirštų atskyrimas, o ir dizaino buvo nuspręsta nekeisti iš esmės, todėl modelyje buvo paliktos visos ankstesnės detalės, tik su nedideliais atnaujinimais.

Pado dalis Nike Aqua Rift modelyje kiek storesnis nei pradiniame serijos modelyje, o viršuje esantis dirželis šiek tiek sumažėjo, tačiau šoninės bato sienelės padidėjo tiek, kad susijungė tarpusavyje. Taip pat galinė batelio dalis paaugo ir joje neliko lipnaus dirželio.

Po visų atnaujinimų Nike Aqua Rift kedai išlaikė daugybę pirmtako silueto bruožų, tačiau tuo pačiu jie tapo estetiški ir puikiai tinkantys prie šiuolaikinės madingos asmenybės, kuri ieško kažko išskirtinio ir retai sutinkamo gatvėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *