ADIDAS EQUIPMENT GAZELLE KEDŲ ISTORIJA

“Mes nesame batų kompanija. Mes esame pėdų kompanija.” Taip 1999 metais adidas prisistatė reklamuodami maratonui sukurtus adidas Equipment Gazelle kedus. „Jūs jaudinkitės dėl treniruočių, atsistatymo laiko ar dietos, tačiau nesijaudinkite dėl pėdų. Tai mūsų darbas“ – skelbė adidas. Ir tam buvo pagrindo, kadangi šiems kedams buvo naudojamos tuo metu pažangiausios technologijos, tokios kaip Extended Torsion sistema (plokštelė, sujungianti priekinę ir galinę pėdos dalį bei leidžianti pėdai judėti laisvai ir natūraliai) ir adiPRENE+ amortizacinė technologija. 

Praėjus dvidešimt metų ir pasaulyje siaučiant retro kedų bumui, adidas grąžino Equipment Gazelle į šias dienas laisvalaikio kedų segmente. Kedai buvo modifikuoti ir pritaikyti naujai erai, tačiau išliko ir pradiniai kedų genai. Labiausiai akis patraukia batelio priekinėje dalyje ir per šoną einančios trys liepsnos (ar bangos) kurios yra aliuzija ir į tris juosteles, ir taip pat suteikiančios bateliams greičio pojūtį. Taip pat batviršyje išliko tinklelis, kuris padengtas oda bei viršutinėje bato dalyje atlikti tik minimalūs pakeitimai, kad bateliai šiek tiek prarastų kasdieninį sportiškumą, bet įgautų daugiau elegancijos.

Didžiausi pakeitimai buvo atlikti pado srityje. Padas buvo perdarytas nuo pagrindų ir dėl šios priežasties kedai tapo tikru laisvalaikio kedų pasididžiavimu. Buvo nuimtas visas sportiškas ir lygus padas, bei vietoje jo pakeistas į du atskirus – vieną esantį kulno dalyje, o kitą, atskirą, priekinėje dalyje. Abi dalys sujungtos didele plokštele, kuri ryškiai matoma ir batelio šone. Padas tapo gerokai aukštesnis nei pirmtako, o gyvybingumo jam suteikia daugybė raižinių galinėje dalyje, o priekinė dalis pasižymi panašiu į adidas Deerupt tinkleliniu įspaudu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *